
Počet porcí: 4
Obtížnost:
Doba přípravy:
Ingredience
Mysleli jste si, že udělat domácí plněné knedlíky je náročné. Ukážeme vám, že to není žádná věda.
Postup:
- Brambory si uvaříme v celku, oloupeme a necháme vychladnout.
- Mezi tím si připravíme náplň.
- Uvařené uzené maso si nakrájíme na menší kostičky. Nadrobno nakrájíme i oloupanou cibuli a česnek.
- Na pánvi si rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme uzené maso, česnek a necháme ještě chvíli opéct.
- Připravenou směs necháme vychladnout.
- Vychladlé brambory nastrouháme najemno a přidáme k nim vejce, mouku, krupičku a sůl.
- Rychle vypracujeme jednotné těsto, ze kterého začneme ihned tvořit knedlíky, aby nezřídlo.
- Těsto si rozdělíme na stejně velké části, ze kterých tvoříme placičky. Na jejich střed poklademe náplň, těsto zabalíme a tvoříme kulaté knedlíky.
- Knedlíky vaříme ve vroucí vodě přibližně 10-15 minut podle velikosti.
- Podáváme s osmaženou cibulkou a zelím, případně špenátem.