Počet porcí: 4
Obtížnost:
Doba přípravy:
Ingredience
Bramboráky jsou výborné jako příloha k nejrůznějším jídlům, skvěle si ale rozumí i se zelím a uzeným masem. Jednoduchá kombinace, která skvěle chutná.
Postup:
- Nejprve si dáme vařit uzené maso, aby změklo.
- Mezi tím si připravíme těsto na bramboráky.
- Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme je chvíli odstát a následně z nich vymačkáme vodu, kterou pustily.
- Přidáme k nim vejce, utřený česnek, majoránku, sůl a pepř. Podle potřeby pak směs zahustíme hladkou moukou, aby mělo těsto kašovitou konzistenci.
- Na pánvi si rozehřejeme sádlo a smažíme na něm velké bramboráky, které budeme následně plnit.
- Kysané zelí si slejeme a trochu ho pokrájíme.
- V menším hrnci rozehřejeme trochu sádla a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibulku.
- Přidáme zelí, které ochutíme trochou cukru a kmínem. Necháme ho chvíli dusit, aby změklo.
- Uvařené uzené maso nakrájíme na plátky a můžeme ho na troše sádla z obou stran osmažit, aby chytlo zlatavou barvu.
- Bramboráky podáváme bohatě naplněné zelím a plátkem uzeného masa.