Ingredience
- Halušky
- Cizrna
- Kapusta
- Sádlo Brick
- Cibule
- Sůl
Královna školní jídelny, která se již 18 let stará o stravu dětí, mládežníků a učitelů na pražském Žižkově, v “komplexu” školy mateřské, základní a gymnázia Nad Ohradou.
Milá usměvavá dáma, která svou prací žije – Naděžda Verešová – hospodářka ve školní jídelně, která svou práci bere jako poslání. Poslání, do kterého vkládá nejen své bohaté zkušenosti kuchařky, kterou se před mnoha lety vyučila, ale také tu nejdůležitější surovinu – lásku.
Pro své svěřence připravuje jídla nejen známá, ale ráda vymýšlí nové a nové recepty, které pro malé i velké strávníky připravuje s opravdovou chutí.
Během našeho rozhovoru se mi hned několikrát začaly sbíhat sliny. Úžasné a inovativní recepty, které mi paní Naďa “přednášela” – řeknu vám, to byla jedna báseň. Až jsem místním strávníkům trochu záviděla a s chutí očima hltala jídelní lístky, které jsou vždy připravené na měsíc dopředu.
Protože vám chutě a ten správný prožitek nemohu přes písmenka autenticky přenést, připravili jsme pro vás speciální recept, který rozhodně stojí za to vyzkoušet.
Halušky s cizrnou
Příprava
- Uvaříme halušky.
- K uvařeným haluškám přidáme cizrnu – buď uvařenou nebo cizrnu v nálevu.
- Vezmeme kapustu a nasekáme ji na větší kusy.
- Nakrájenou kapustu osmažíme na sádle.
- Poloměkkou kapustu vezmeme a smícháme ji s haluškami s cizrnou.
- Směs halušek, cizrny a kapusty osolíme a promícháme.
- Na sádle osmažíme cibulku, kterou pokrm nakonec ozdobíme.