Počet porcí: 12
Obtížnost:
Doba přípravy:
Ingredience
Rychlé a lahodné bochánky podle amerických babiček. Jsou vzdáleným příbuzným našich vdolků, ale oproti nim jsou křehké až drolivé. Oblíbené jídlo, které se dá jíst nasladko i naslano. Vdolek rozkrojte a namažte máslem a zavařeninou, nebo si ho naplňte slaninou či sázeným vejcem. Nejlépe chutnají teplé rovnou z trouby, ale upečené vydrží několik dní.
- Předehřejte troubu na 210℃. Na plech připravte pečící papír a namažte ho tenkou vrstvou sádla.
- Do velké mísy nasypte mouku, prášek do pečiva a sůl. Zamíchejte.
- Do směsi zapracujte kusy sádla. Výsledné těsto by mělo mít konzistenci hrubší drobenky.
- Přidejte mléko a zamíchejte, aby se suroviny spojily. Mléko můžete obměnit za podmáslí.
- Pracovní plochu poprašte moukou. Pak na ni přesuňte těsto z místy a mačkejte ho asi 5 minut. Vyhněte se silnému hnětení s cílem získat hladké těsto – moc by se zahřálo a bochánky by byly tvrdé.
- Velkou dřevěnou lžící z těsta odkrajujte kusy těsta a dělejte z nich malé bochánky o průměru asi 8 cm. Ty pokládejte na připravený plech s pečícím papírem s rozestupem asi 3 cm.
- Pokud chcete, namažte bochánky na plechu rozpuštěným slaným máslem.
- Pečte 20 minut, až bochánky získají zlatohnědou barvu.
Dobrou chuť vám přeje redakce Na sádle.cz 🙂
Nakupujte své potraviny online zde.