Skip to content
O sádle
Články
#JedemeNaSádle
Recepty
Kontakt
🥇 Soutěž
Náročnost:
Pro zkušené kuchtíky
Domů
>
Pro zkušené kuchtíky
>
Strana 4
Babiččiny koblížky
30. 3. 2017
Uděláme kvásek = půl lžíce cukru, 1 lžíci mouky, 2-3 lžíce vlahého mléka a droždí, necháme vykynout. Zatím prosijeme do mísy na míchání plné síto mouky, osolíme ji, přidáme cukr, kůru a zamícháme. Mléko s máslem ohřejeme v mvt 1,5 min/ 450 W. Vzešlý kvásek přelijeme do mouky, přilijeme mléko a 3 lžíce rumu ( je nutný, aby těsto nesálo tuk…
Celý článek
Fajitas s květákovými plackami, rajčatovou salsou a guacamole
17. 1. 2017
Máte rádi mexickou kuchyni? Rozhodně vyzkoušejte recept z Paleosnadno.cz. Nejprve si připravte květákové placky: Květák rozeberte na menší růžičky, odřízněte větší části košťálu a v mixéru ho rozdrťte na zrníčka o velikosti rýže. Ty pak dejte vařit do osolené vody na cca 10 minut. Jakmile je květák krásně měkký, vodu slijte a květák nasypte na čistou utěrku. Pevně jí okolo…
Celý článek
Orientální plov/pilaf na sádle
13. 1. 2017
Příprava Směs: Rozpustíme sádlo. Osmažíme cibuli do zlatova. Maso osolíme, opepříme, orestujeme. Maso podlijeme vývarem. Vaříme do měkka. Přidáme všechno sušené ovoce. Rýže: Rýži uvaříme a rozdělíme na třetiny. 1/3 obarvíme šafránem nebo kurkumou Gazmagem: Zapneme střední plame. Rozšleháme vejce. Přidáme 1/3 neobarvené rýže. Rozpustíme sádlo. Přidáme rozšlehaná vejce s rýží. Pečeme dokud nevznikne křupavá kůrka. Servírování:…
Celý článek
Pečená slaná bramborová buchta s česnekem a majoránkou
13. 11. 2016
Rádi zkoušíte nové recepty? Vyzkoušejte právě tento! Brambory oloupeme, omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Dáme do mísy, osolíme, promícháme a necháme půl hodiny odstát, občas promícháme. Poté brambory zbavíme přebytečné vody a do nastrouhaných brambor přidáme majoránku a rozmícháme. Do mouky prosáté se solí přidáme droždí, kmín, žloutky a po částech teplé mléko, vymícháme v hladké těsto. Nesmí se Vám…
Celý článek
Houbové ragů s bylinkovým knedlíkem
6. 9. 2016
Mohlo by se zdát, že kombinace hub a zelených fazolových lusků k sobě nepasují, opak je pravdou! Na pánvi rozpustíme lžíci sádla, přidáme houby, fazolové lusky, osolíme, zalijeme vroucí vodou a necháme dusit pod pokličkou. Ze sádla a hladké mouky si připravíme jíšku. Podušenou houbovou směs zahustíme jíškou, podlijeme šlehačkou a podle chuti osolíme. Příprava bylinkových knedlíků: Rohlíky si nakrájíme…
Celý článek
Václavky v sádle
27. 8. 2016
Věděli jste, že Václavka smrková patří mezi nejstarší a největší živé organismy!? Geneticky identické mycelium tohoto druhu pokrývá v americkém Oreganu plochu 8,9 km2 a stáří je odhadováno na 2400 let. Větší václavky překrájíme na menší kousky. Ty, které jsou menší necháme tak, jak jsou i s nožičkami. Houby opláchneme, vložíme do vody a necháme je cca 2 minuty povařit. Povařené…
Celý článek
Zapečené papriky s houbami
25. 7. 2016
Věděli jste, že… Podle statistik České zemědělské univerzity v Praze, nasbírá každá česká domácnost bezmála 6 kilo hub ročně!? Na pánev dáme lžíci sádla, přidáme nakrájenou cibuli, umyté a pokrájené houby a česnek. Směs osolíme a restujeme cca 10 minut. Do směsi přidáme nastrouhanou nivu, kterou ve směsi necháme rozpustit. Do pekáčku si připravíme na půlky rozkrájené papriky, které naplníme…
Celý článek
Pečený roastbeef s chřestovým krémem
19. 6. 2016
Příprava Hovězí roštěnec očistíme a zcela zbavíme povrchové šlachovité části masa. Celý kus potřeme olejem a ze všech stran osolíme. Ochutíme vrstvou čerstvě mletého pepře a necháme několik hodin v chladu rozležet. Mezitím si připravíme chřestovou studenou omáčku. Chřest zbavíme dřevnatých konečků, oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ho necháme okapat, nakrájíme na menší kousky a zakapeme citronovou šťávou. Majonézu…
Celý článek
Navigace pro příspěvky
1
2
3
4