Skip to content
O sádle
Články
#JedemeNaSádle
Recepty
Kontakt
🥇 Soutěž
Náročnost:
Jednoduché
Domů
>
Jednoduché
>
Strana 7
Domácí kváskové škvarkové placky
1. 10. 2020
Do mísy prosejeme mouku, přidáme kvásek, škvarky, sádlo, vejce, sůl, koření, trošku cukru, část mléka či vody a zaděláme těsto, dle potřeby a konzistence do těsta dle potřeby mléko či vodu doléváme. Mírně lepivé těsto necháme v míse kynout, poprášíme jej moukou a překryjeme. Doba kynutí 2-3 hodiny, dle okolní teploty. Po vykynutí těsto prohněteme, uděláme placky, které klademe na…
Celý článek
Houbový jahelník
29. 9. 2020
Jáhly zalijeme studenou vodou a důkladně je promneme rukama a propláchneme. Necháme je okapat, poté zalijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném plameni asi 10 minut. Poté stáhneme ze sporáku a necháme cca 15 minut dojít. Troubu předehřejeme na 170 °C. Čerstvé houby nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kostičky a v rozpálené pánvi na oleji orestujeme a necháme zesklovatět. Přidáme houby, sůl,…
Celý článek
Jablečný štrůdl “raz dva”
27. 8. 2020
Díky produktům Brick můžete lahodné občerstvení připravit tak zvaně “raz dva”. Jablka nastrouháme na plátky, přidáme skořicový a vanilkový cukr, rozdrobíme piškoty. Podle chuti můžeme přidat rozinky a vlašské ořechy. Listové těsto Brick rozprostřeme, potřeme rozehřátým sádlem, aby těsto bylo krásně vláčné a poklademe směsí. Těsto zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Tip…
Celý článek
Tyčinky “raz dva”
13. 8. 2020
Koupené listové těsto Brick připravíme na proužky. Nejjednodušeji se připraví rádýlkem. Těsto potřeme rozpuštěným sádlem Brick a posypeme tím, na co máme zrovna chuť. U nás byla chuť zrovna na lněné semínko a sezam. Tak jednoduché, prosté a přesto tolik chutné. Přejeme vám dobrou chuť. Tip redakce: nemusíte nutně připravit tyčinky, můžete udělat tvary dle vaší libosti. S hotovými těsty Brick se…
Celý článek
Andaluské dušené zelí s masovými kuličkami
5. 8. 2020
Smíchejte mleté hovězí a vepřové maso, rozdrcený česnek, uzenou papriku, mletý římský kmín, sůl a pepř. Dobře propracujte. Koulením v dlaních vytvořte z masové směsi malé kuličky. Cibuli nakrájejte na klínky, papriku na proužky. Ze zelí vyřízněte košťál, listy nakrájejte na nudličky a promněte s troškou soli, aby zkřehly. V širším hrnci rozehřejte sádlo a opečte na něm připravené masové kuličky. Ze…
Celý článek
Kynutý švestkový koláč
1. 8. 2020
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Máslo rozpustíme se sádlem v kastrůlku a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Mísu vysypeme moukou, přidáme vejce, sůl a vlijeme vzešlý kvásek. Lehce promícháme, přilijeme máslo rozpuštěné v mléce a zaděláme těsto. Pokud se vám stěno lepí na stěny mísy, přidejte trochu rozpuštěného másla se sádlem. Těsto poprášíme moukou a necháme…
Celý článek
Králík na smetaně
30. 7. 2020
Věděli jste, že… Králičí maso je jedním z nejkvalitnějších druhů masa. Má jedinečnou chuť a obsahuje minimum tuku, cholesterolu a kalorií. Králíka vložíme do sádlem vymaštěného pekáčku, hojně prošpikujeme, osolíme, pokmínujeme a posypeme nakrájenou cibulkou. Podlijeme masoxovým vývarem. Pečeme 1,5 hod při 200°C. Když je králík upečený, zalijeme ho smetanou a ještě 15 min zapékáme. Podáváme s houskovým knedlíkem. Dobrou chuť…
Celý článek
Medový koláč s meruňkami
15. 7. 2020
Do teplého, mírně oslazeného mléka rozdrobíme droždí a necháme vykynout. Sádlo a máslo rozpustíme. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli a promícháme. 1 vejce rozklepneme do hrnku a dáme do mísy, přidáme žloutek z druhého vejce a přidáme cukr. Dále do mísy přidáme kvásek a omastek a těsto dáme kynout. Máslo smícháme s medem a půlkou vanilkového cukru. Vykynuté těsto rozválíme na plech,…
Celý článek
Opékané škubánky se slaninou
9. 7. 2020
Oloupeme brambory, nakrájíme je na osminky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Když jsou brambory dostatečně měkké slijeme část vody a za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku. Směs ještě povaříme a pak necháme na plotně pod pokličkou cca 15 minut spařit. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a polévkou lžící vykrajujeme z těsta válečky, které na sádle opékáme. Slaninu nakrájíme na…
Celý článek
Krůtí cuketovo-smetanová omáčka
2. 7. 2020
Na sádle orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme maso a necháme jej zatáhnout. Osolíme, pokmínujeme, zamícháme, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme pokrájenou cuketu, prolisovaný česnek a vaříme do změknutí masa. Následně maso vyndáme, omáčku rozmixujeme a maso vrátíme zpět, během vaření si redukujeme omáčku přidáním vody. Tip: Hotovou omáčku podáváme s libovolnou přílohou. Vyzkoušejte třeba jáhlové noky. Lahodnou dobrou chuť vám přeje redakce…
Celý článek
Vepřové medailonky s cibulovočesnekovou omáčkou a bramborem z trouby se salátem z rukoly
18. 6. 2020
Kotlety Kotlety si naklepeme, osolíme, posypeme z obou stran Baby gril kořením, červenou paprikou a obalíme v Teff mouce. Na pánev dáme sádlo, rozehřejeme a upečeme kotlety, které vyjmeme a dáme do hrnce s poklicí. Na výpeku z masa orestujeme pokrájený česnek s cibulí, rozmixujeme do hladka, přidáme sojovou a worcestrovou omáčku, povaříme a v případě potřeby dosolíme. Pečené brambory: Brambory oloupeme, rozkrájíme a vyskládáme na pečící…
Celý článek
Květákové placičky
11. 6. 2020
Květák uvaříme v osolené vodě do změknutí (cca 10 minut). Necháme důkladně okapat a rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Přidáme vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek a strouhanku tak, aby směs byla hutná a daly se z ní tvarovat placičky. Placičky smažíme na nejlepším hřbetním sádle Brick z obou stran dozlatova. Osušíme papírovou utěrkou. Květákové placičky podáváme s tatarskou omáčkou s bramborami nebo jen…
Celý článek
Navigace pro příspěvky
1
…
5
6
7
8
9
…
17