Skip to content
O sádle
Články
#JedemeNaSádle
Recepty
Kontakt
🥇 Soutěž
Náročnost:
Jednoduché
Domů
>
Jednoduché
>
Strana 14
Podzimní kroupovka s houbami a uzeným masem
13. 12. 2017
Kroupy propláchneme a povaříme v osolené vodě doměkka. Brambory uvaříme ve slupce. Na lžíci sádla orestujeme cibuli, přidáme kousky uzeného masa, nakrájenou klobásu se žampiony a mraženou zeleninu. Vše promícháme a zalejeme vodou nebo vývarem. Pak přidáme koření a sůl. Vaříme asi 20 minut. Do polévky přidáme kroupy a drcený česnek. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle dozlatova. Polévku…
Celý článek
Smažené mačkané brambory v křupavé strouhance
15. 11. 2017
Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě do měkka a slijeme. Cibuli očistíme, najemno nakrájíme. V rendlíku rozehřejeme máslo, ve kterém opečeme na kostky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli. Restujeme do zlatova. Brambory i se slupkou namačkáme, přidáme k nim orestovanou slaninu s cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Z takto připravených brambor vytvoříme pomocí polévkové lžíce nočky, které obalíme jen v jemné strouhance. Poté usmažíme…
Celý článek
Empanadas
31. 10. 2017
Příprava Náplň: Rozpustíme sádlo. Orestujeme mleté maso. Přidáme cibuli. Přidáme chilil. Přidáme rajčata. Přidáme koriandr. Dochutíme solí a pepřem. Těsto: V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Veprostřed uděláme důlek. Přidáme máslo do důlku. Přidáme vodu, aby se těsto spojilo. Pomoučíme pracovní plochu. Položíme na něj těsto. Těsto uhněteme v hladkou kouli. Přikryjeme fresh fólií Necháme…
Celý článek
Magyaros gombaleves
30. 10. 2017
Magyaros gombaleves je maďarská žampionová polévka. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na horkém sádle osmahneme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Přidáme nakrájenou cibuli a při nízké teplotě ji necháme zhnědnout a za občasného míchání odpaříme ze směsi veškerou vodu. Posolíme, přidáme mouku a nasekanou petrželku, zamícháme a zaprášíme paprikou. Ihned zalijeme jedním litrem vývaru a dobře promícháme.…
Celý článek
Dušená dýně
16. 10. 2017
Vyzkoušejte tento recept, který vám dýni “představí” v novém chuťovém rozměru. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme očistěnou nastrouhanou dýni. Dále vložíme nakrájená jablka a rajčata, osolíme, přidáme cukr, podlejeme troškou vody a dusíme. Pozor – směs se nesmí rozvařit. Tento pokrm se hodí jako příloha k sekané, žebrům nebo třeba jako hlavní chod. Dobrou chuť 🙂
Celý článek
Pomalu pečená panenka
5. 10. 2017
Lucie Grusová z Paleosnadno.cz nás zásobuje samými skvělými recepty! Připravte si panenku – odkrojte jí tenký konec, aby vznikl rovnoměrný váleček. Na prkénko si rovnoměrně rozsypte sůl, pepř a drobně pokrájené bylinky. Bylinky si vyberte podle chuti (tymián, rozmarýn, bazalka atp.) Vepřovou panenku v této směsi obalte (válením a tisknutím k prkénku). Rozehřejte si pánev na vysokou teplotu. Jakmile je…
Celý článek
Pisto manchego
18. 9. 2017
Pisto manchego je pikantní španělský pokrm často označován jako španělská verze ratatouille. Ingredience jsou velmi podobné: rajčata, cibule, česnek, papriky, cukety, ale na rozdíl od většiny verzí ratatouille je pisto manchego připravováno do měkka a je více podobné omáčce. Lze jej podávat jako přílohu, ale také jako hlavní pokrm s volským okem a bílým pečivem. Přivedeme k varu vodu…
Celý článek
Rychlé masové kuličky se zeleninou
17. 8. 2017
Mleté maso osolte, opepřete a dobře propracujte, aby se koření dostalo do každého kousku. Ze směsi vytvořte malé kuličky (na 1 kuličku cca 10 g masa, množství odpovídá přibližně 1 vrchovaté lžičce). Dobře je koulením mezi dlaněmi vypracujte, aby vám při pečení nepraskaly. Na plotnu dejte na vysokou teplotu nahřát co největší nepřilnavou pánev. Jakmile bude…
Celý článek
Zapečené brambory s krkovičkou
17. 8. 2017
Uvařené a oloupané brambory a krkovičku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, přidáme koření sedmero bylin. Na dno pekáče dáme sádlo, položíme vrstvu plátků brambor, osolíme, přidáme plátky masa a na maso slaninu, rozmačkaný česnek, nakrájený pórek a cibuli na půlměsíčky a opět další vrstva brambor. Takto postupujte až po okraj pekáče, kdy navrchu je slanina. Přidám ještě sádlo a dám péct…
Celý článek
Pohankové rizoto
15. 7. 2017
Dřív byla pohanka považována za jídlo pro chudé. Dnes ji výživoví poradci vyzdvihují jako rostlinu, která by měla být součástí zdravého jídelníčku. Zkuste ji také. Pohanka totiž obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Například bezkonkurenční je její zdroj rutinu, který má mimořádné účinky na zlepšování cévních stěn. Takže lidé, kteří mají potíže s hemeroidy či praskáním očních…
Celý článek
Žába v díře
23. 6. 2017
Co si představit pod receptem nazvaným Žába v díře? Rychlovku, která potěší chuťové buňky hlavně mužských protějšků. Originální název pokrmu zní Toad in the Hole – jde totiž o tradiční jídlo ze skotských hospod. A možná tomu nebudete věřit, recept je starý už přes 200 let! Původně se tahle lahůdka připravovala z masa – především hovězího nebo jehněčího. Později…
Celý článek
Zelňačka na sádle
13. 6. 2017
Je sytá, vydatná, a navíc nadupaná vitaminy. Řeč je o zelňačce, tradiční české polévce, která v zimě nejen zahřeje, ale také dodá tělu potřebnou energii. A pro mnohé je skvělým vyprošťovákem po velkém flámu! Zelí samo o sobě je velmi užitečná zelenina. Ne nadarmo si ho naši předkové v drsném klimatu středního pásma vždy na zimu nakládali – spolu se sušenými…
Celý článek
Navigace pro příspěvky
1
…
12
13
14
15
16
17