Skip to content
O sádle
Články
#JedemeNaSádle
Recepty
Kontakt
🥇 Soutěž
Náročnost:
Jednoduché
Domů
>
Jednoduché
>
Strana 13
Vanilkové rohlíčky se sádlem
14. 5. 2018
Vanilkové rohlíčky k Vánocům patří. Vyzkoušejte vanilkové rohlíčky se sádlem. Smícháme ořechy, mouku a cukr. Přidáme vejce a na menší kousky nakrájené máslo a sádlo. Vypracujeme těsto a zabalíme do potravinové fólie. Balíček těsta vlože to lednice a nechte alespoň hodinu odpočinout. Z těsta odkrájíme větší kousky, které vyválíme na válečky ze kterých postupně odkraujeme kousky a tvoříme rohlíčky. Rohlíčky vyskládáme na…
Celý článek
Linecké koláčky ze sádla
1. 5. 2018
Linecké cukroví je velice oblíbené. Přinášíme vám proto tento lahodný recept na linecké a jak jinak než s naším oblíbeným sádlem. Ze surovin připravíme těsto, které vyválíme na pláty. Připravíme si vykrajovátka a začneme vypichovat kolečka nebo tvary dle libosti. Připravená kolečka vyskládáme na plech a dáme péct do trouby. Hotová a odležená kolečka pomažeme zavařeninou – třeba rybízovou. Dejte…
Celý článek
Sádlové bochánky
15. 4. 2018
Další bezvadný recept, který obsahuje oblíbené sádlo. Všechny suroviny dejte do mísy a smíchejte. Z hotového těsta vytvarujte malé bochánky nebo kuličky, které ozdobte lískovým ořiškem. Bochánky/kuličky vložte do předem vyhřáté trouby. Bochánky pečte pozvolna, spíše je tedy sušte. Příjemné chvilky strávené při pečení cukroví vám přeje redakce nasadle.cz
Celý článek
Škvarkové cukroví
8. 4. 2018
Sádlo prostě nesmí chybět ani v cukroví. Suroviny vsypte do mísy, přidejte vejce a sádlo a vypracujte těsto, které dejte min. na hodinu odležet do lednice. Hotové těsto můžete plnit do formiček, nebo vykrajovat do různých tvarů – fantazie se meze nekladou. Příjemné chvilky strávené při pečení cukroví vám přeje redakce nasadle.cz
Celý článek
Sádlovky s marmeládou
29. 3. 2018
Vyzkoušejte tento ověřený, snadný a především lahodný recept! Mouku a cukr nejprve prosejte do misky – ať nemáte hrudky. Přidejte kakao, vanilkový cukr a sádlo, které předem nechte povolit v pokojové teplotě. Ze směsi vypracujte hladké těsto, vyválejte ho a vykrajujte z něj různé tvary. Cukroví položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 10 minut na 110 °C. Nakonec ozdobte marmeládou,…
Celý článek
Kuřecí polévka s celestýnskými nudlemi
5. 3. 2018
Do velkého hrnce vložte omyté kuře a zalijte ho studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené. Jakmile se voda začne vařit, slijte ji, hrnec vymyjte a znovu naplňte studenou vodou (tento krok lze vynechat, výsledný vývar ale nebude tak čirý). Vodu osolte (nepřežeňte to, částečně se voda vyvaří, atk ať nemáte polévku příliš slanou), přidejte ocet, bobkový…
Celý článek
Celerové placičky
18. 2. 2018
Věděli jste, že… celer obsahuje bílkoviny, silice, puriny, glycidy, apiin, cholin, vitamíny B1, B2, PP, a asi 7 mg vitamínu C ve 100 g hmoty; z minerálních látek především vápník, sodík, draslík, hořčíka fosfor. Oloupejte celer a mrkev, nastrouhejte je najemno. Smíchejte s 3 vejci, cibulí a slaninou (oboje nakrájené na malé kostičky). Směs podle chuti osolte a opepřete. Pomocí lžíce vytvářejte…
Celý článek
Jablečný štrůdl
7. 2. 2018
Do připravené mísy dáme mouku, špetku soli, cukr, prášek do pečiva a vše smícháme. Přidáme vejce a trochu mléka a zamícháme a přilijeme rozpuštěné sádlo. Těsto důkladně propracujeme. Pokud bude potřeba přidejte jště trochu mléka. Těsto ihned vyválíme na jednotlivé pláty (pozor, nedělejte úplně tenké pláty, abyste štrůdl mohli pěkně zabalit. Pláty posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, cukrem a skořicí, podle…
Celý článek
Guláš z divočáka
30. 1. 2018
Věděli jste, že… Zvěřina se považuje za celkem dobře stravitelné maso, protože obsahuje relativně nízký obsah tuku a naopak hodně výživných – příznivý poměr esenciálních a nasycených mastných kyselin, vysoký obsah thiaminu (vitamín B1), riboflavinu(vitamínu B2) a kyseliny pantotenové (vitamin B5), minerální látky (fosfor, železo). Tyto látky podporují látkovou výměnu – spalování cukrů. Zvyšují imunitu organizmu tvorbou protilátek, potlačují…
Celý článek
Upečte si ruku!
19. 1. 2018
Na sádle osmahneme cibulku spolu s pěti stroužky namačkaného česneku. Připravíme si větší mísu, ve které připravíme směs. Do mísy vložte suroviny: Osmahnutou cibulku a česnek. Směs mletého masa, čtyři nakrájené a v mléce důkladně namočené rohlíky, dvě vejce, sůl, pepř, majoránku, petřželovou nať a strouhanku. Vše dohromady prohněteme. Když máme připravenou směs masa a surovin, začneme modelovat ruku. Vymodelovanou ruku…
Celý článek
Staročeský pečený kucmoch
8. 1. 2018
Věděli jste, že… Slupka brambor obsahuje vitaminy skupiny B a velice prospěšnou kyselinu listovou? Oloupané a na tenké plátky nakrájené brambory rozložíme do pekáčku nebo na plech vymazaný sádlem a neslané upečeme dozlatova. Potom potřeme česnekem, rozetřeným se solí. Ve smetaně nebo mléce rozmícháme dvě vajíčka a majoránku a brambory v pekáči zalijeme a dopečeme. Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz Zdroj:…
Celý článek
Jáhlová česnečka
23. 12. 2017
Věděli jste, že… česnek je bohatý na vitamíny A, B a C, selen, vápník a jód? K varu přivedeme 1 litr vody, do ní rozpustíme kostku zeleninového bujónu a nasypeme jáhly – asi 100 g. Trochu přisolíme, připepříme a necháme jáhly rozvařit. Pak polévku odstavíme. Do 2 lžic sádla prolisujeme 5 stroužků česneku, dáme sůl, majoránku, pořádně promícháme a dáme…
Celý článek
Navigace pro příspěvky
1
…
11
12
13
14
15
…
17