Skip to content
Na sádle
  • O sádle
  • Články
    • #JedemeNaSádle
  • Recepty
  • Kontakt
  • 🥇 Soutěž

Náročnost: Jednoduché

Domů > Jednoduché > Strana 11

Žampiony s volským okem

Žampiony s volským okem

10. 6. 2019
Žampiony pokrájíme dle libosti na čtvrtky nebo půlky a na sádle je zprudka opečeme, dochutíme drceným kmínem a osolíme. Na pánvi vytvoříme mezi žampiony prostor pro čtyři volská oka a vejce do nich vyklepneme.  Volská oka osolíme, opepříme, posypeme paprikou a pozvolna necháme bílky ztuhnout. Žampionovou “smaženici” s volskými oky rozdělíme na talíře a podáváme s opečeným toustem, tmavým pečivem nebo třeba…
Celý článek
Květák s houbami a špenátem

Květák s houbami a špenátem

19. 5. 2019
Víte, že květák (nebo-li karfiol) je vyšlechtěný z kedlubny? Na tuku si na střední teplotu orestujte nadrobno nakrájenou cibulku a slaninu. Jakmile začíná být slanina křupavá, přidejte na větší kousky nakrájené žampióny a vše osolte. Nepodlévejte, houby pustí vodu samy. Tu vyvařte. Do pánve přidejte na malinkaté růžičky rozebraný květák, přilijte smetanu, snižte teplotu plotýnky a pánev zakryjte poklicí.…
Celý článek

Pstruh na sádle

4. 5. 2019
Ryby dodávají našemu tělu více živin než kterýkoli jiný druh masa. Rybí maso obsahuje bílkoviny, vitaminy A, B12 a D, minerální látky, vzácný jód, rybí tuk, železo, aminokyselinu – tryptofan, který má pozitivní vliv na lidský organismus.   Věděli jste, že… Ryby obsahují polynenasycené mastné kyseliny řady omega-3 (nebo-li PUFA omega-3), které blahodárně působí na nízkou hladinu…
Celý článek
Slovenské řízky

Slovenské řízky

13. 4. 2019
Vyzkoušejte řizky jinak 🙂 Řízky naklepeme, osolíme, obalíme ve strouhance a ještě trochu naklepeme. Pak namočíme v rozšlehaných vejcích a po obou stranách smažíme. Smažené řízky uložíme nastojato do pekáče a zalijeme nálevem ze 2-3 dl horké vody, lžíce hořčice, dvou lžic kečupu, lžíce sádla, lžíce másla, lžičky koření a lžičky vegety.  Vše přikryjeme a dáme na 20 minut zapéct do trouby. Dobrou…
Celý článek

Rýžové nudle s kuřecím masem

4. 4. 2019
Věděli jste, že… rýžové nudle jsou dietní, bezlepkové a lehce stravitelné. Navíc jsou zdrojem kyseliny listové, selenu, vápníku, hořčíku a draslíku. Příprava Připravíme si pekáček, který vymažeme sádlem. Do pekáčku vložíme očištěnou brokolici natrhanou na růžičky spolu s omytou a nakrájenou paprikou. Vloženou zeleninu promícháme, lehce zakápneme olivovým olejem, přidáme koření na grilovanou zeleninu a dáme péct na cca 45 minut…
Celý článek

Mini karbanátky s bramborami a salátkem

21. 3. 2019
Postup Karbanátky: Všechny suroviny v míse důkladně promícháme. Ze vzniklé hmoty vyválíme kuličky. 12 Kuličky zmáčkneme a vytvarujeme karbanátek. Rozehřejeme si pánev se sádlem na střední plamen. Karbanátky z každé strany orestujeme dozlatova Brambory: Předvařené brambory ohřejeme na pánvi s trochou sádla a pažitkou. Na brambory poklademe máslo. Posolíme. Posypeme pažitkou. Salátek: Všechny suroviny důkladně promícháme. Dobrou chuť vám přeje…
Celý článek
Uzenářské vepřové

Uzenářské vepřové

19. 3. 2019
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme do vymaštěného pekáče společně s pokrájenými párky, slaninou, šunkou, cibulí a česnekem. Posypeme kmínem (půl lžičky stačí), přidáme houby dle chuti (sušených dáváme méně), vše promícháme, přiklopíme a pečeme 30 minut v předehřáté troubě. Pak na maso přidáme oloupané a pokrájené brambory, zalijeme smetanou (250 ml), osolíme a přikryté dopečeme doměkka dalších 30-40 minut.…
Celý článek
Hovězí stir-fry s vaječnými „nudlemi“

Hovězí stir-fry s vaječnými „nudlemi“

19. 2. 2019
Obvykle si zeleninu a další ingredience očišťuji a krájím během samotného vaření. U metody stir-fry, což je opravdu velmi rychlé osmahnutí masa a zaleniny na hodně rozpáleném tuku, to ale nejde. Vzhledem k „bleskové“ přípravě je nutné mít všechny přísady připravené pěkně předem. Takže si nejdřív zeleninu a houby omyjte a nakrájejte na větší kousky, zázvor naopak na malinké kostičky, maso na…
Celý článek
Celerové placičky se slaninou

Celerové placičky se slaninou

3. 2. 2019
“Celer je surovinou, kterou seženete celoročně. Tak až se přejíte celerových hranolek, pyré nebo celerového salátu, určitě nezapomeňte vyzkoušet placičky.” Dobrou chuť vám přeje Lucie Grusová z Paleosnadno.cz Oloupejte celer a mrkev, nastrouhejte je najemno. Smíchejte s 3 vejci, cibulí a slaninou (oboje nakrájené na malé kostičky). Směs podle chuti osolte a opepřete. Pomocí lžíce vytvářejte na rozpálené pánvičce se…
Celý článek

Sádlové rohlíky

20. 1. 2019
Příprava Do misky nalijeme teplé mléko, rozdrobíme droždí a zaprášíme troškou hladké mouky. V teple necháme vzejít kvásek. Škvarky pomeleme a smícháme s rozehřátým vlažným sádlem. Do mísy nasypeme mouku i sůl a přidáme žloutky – promícháme a přidáme kvásek i škvarky. Propracujeme na nelepivé těsto. Poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Z těsta tvoříme rohlíky, které pomažeme žloutkem a posypeme kmínem. Pečeme…
Celý článek

Polévka z hlívy ústřičné

6. 1. 2019
Příprava Na sádle Brick zpěníme cibulku, kterou ihned osolíme, aby pustila vodu, nezhnědla a nezhořkla. Na osmahnutou cibulku nasypeme mouku na zasmažení a připravíme jíšku neboli zásmažku přímo v polévkovém hrnci. Přidáme hrubě drcený pepř a vzápětí ihned mletou papriku a nakrájené tvrdší části hlívy – nožičky. Po několika vteřinách smažení zalijeme vše horkým vývarem. Uvedeme do varu a přidáme na…
Celý článek
Cmunda po kaplicku

Cmunda po kaplicku

24. 12. 2018
Do velkého hrnce s vodou dejte asi na 75 minut zvolna vařit uzené maso (chutnější než libové bude vždy to mírně prorostlé). Zatímco si bude uzené ve vodě pěkně „pobrukovat“, můžete se pustit do přípravy zelí. Na sádle dozlatova opečte na jemno nakrájenou cibulku. Přidejte nejlépe domácí kysané zelí, trochu ho podlijte vodou a nechte pod pokličkou…
Celý článek

Navigace pro příspěvky

1 … 9 10 11 12 13 … 17
© 2025 All rights reserved by Na sádle