Počet porcí: 2
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 400 g mletého masa (vepřové nebo mix s hovězím)
- 1 ks cuketa
- 1 ks červená paprika
- 10 ks žampionů
- 2 ks jarní cibulky
- sůl
- pepř
- sádlo
- Mleté maso osolte, opepřete a dobře propracujte, aby se koření dostalo do každého kousku.
- Ze směsi vytvořte malé kuličky (na 1 kuličku cca 10 g masa, množství odpovídá přibližně 1 vrchovaté lžičce). Dobře je koulením mezi dlaněmi vypracujte, aby vám při pečení nepraskaly.
- Na plotnu dejte na vysokou teplotu nahřát co největší nepřilnavou pánev. Jakmile bude rozpálená, stáhněte teplotu cca o čtvrtinu, na pánev dejte rozehřát tuk (u tučnějšího masa stačí malé množství, tuk se z masa i vypeče) a vysypte do něj všechny masové kuličky.
- Nechte je opéct ze všech stran. Nepromíchávejte je (zbytečně by popraskaly), pouze občas pánví zatřeste, aby se kuličky otočily.
- Jakmile jsou kuličky opečené ze všech stran, přihoďte do pánve papriku nakrájenou na proužky a za občasného protřesení pánve ji pečte cca 2 minuty.
- Pak přidejte cuketu nakrájenou na půl kolečka (klidně včetně slupky, jen dobře omytou) a opět pečte cca 2 minuty.
- Na závěr do pánve nasypte žampióny nakrájené na silnější plátky a kolečka jarní cibulky. Opět pečte cca 2 minuty.
- Nakonec směs osolte, opepřete (můžete trošku pokapat olivovým olejem) a podávejte – klidně samotnou nebo doplněnou o zeleninový salát či trošku domácí majonézy.
Dobrou chuť vám přeje redakce Na sádle a Paleosnadno.cz.