Počet porcí: 4
Obtížnost: Pro zkušené kuchtíky
Doba přípravy: 1 hod 30 min
Ingredience
- 100 ml mléko
- 20 g mouka
- 3 ks žloutky
- Cukr na posypání
- Povidla, džem
- Uděláme kvásek = půl lžíce cukru, 1 lžíci mouky, 2-3 lžíce vlahého mléka a droždí, necháme vykynout.
- Zatím prosijeme do mísy na míchání plné síto mouky, osolíme ji, přidáme cukr, kůru a zamícháme.
- Mléko s máslem ohřejeme v mvt 1,5 min/ 450 W.
- Vzešlý kvásek přelijeme do mouky, přilijeme mléko a 3 lžíce rumu ( je nutný, aby těsto nesálo tuk při smažení). V míse vše promícháme, podle potřeby podsypáváme moukou a těsto necháme vykynout. Vykynuté rozdělíme na 2-3 díly a na podložce pomocí válečku uděláme obdélník, na kterém si vyznačíme u kraje kroužky. Do každého kroužku dáme náplň, přehrneme druhý kraj, prsty dobře přimáčkneme a vykrojíme koblihy.
- Hotové necháme ještě přikryté kynout, otočíme a ještě chvíli necháme kynout. Vykynuté dáme smažit do většího množství rozpáleného sádla. Prvně smažíme pod pokličkou, pak otočíme pomocí špejle a dosmažíme z druhé strany. Vyndaváme na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz.