Počet porcí: 2
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 300 g vepřové krkovice
- 100 g cibule
- 150 g dušených rajčat (nebo oloupaná čerstvá)
- 80 g sádla
- 300 g mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky bazalky
- 1 lžička medu (nebo datlový sirup)
- sůl
Věděli jste, že… Nutriční hodnoty bezobilného chleba z “dílny” PURETASTE, odpovídají spíše sýru nebo jiné bílkovinné potravině, než pečivu?
- Nakrájenou cibuli orestujeme, na ní potom orestujeme vepřové maso nakrájené na nudličky.
- Lehce osolíme, přidáme dušená rajčata, podlijeme trochou vody a dusíme maso do měkka. Přebytečnou vodu necháme odpařit a po odstavení hrnce ze sporáku ochutíme nastrouhaným česnekem, bazalkou a medem.
- Podáváme s mrkví vařenou v páře, případně s brokolicí, batáty a podobně.
- Celkem 937 g surovin, z toho bílkoviny: 39,6 / sacharidy: 56,2/ tuky: 132 5/ poměr tuky: bílkoviny + sacharidy 1,38:1
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz a www.puretaste.cz.