Počet porcí: 4
Obtížnost: Pro zkušené kuchtíky
Ingredience
- 500 g fenykl
- 300 g krupice z tvrdé pšenice
- 110 g kvalitní hřbetní sádlo
- 6 ks artyčoků
- česnek
- citrón
- olivový olej extra virgine
- pepř
- sůl
- Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě do měkka a slijeme.
- Cibuli očistíme, najemno nakrájíme.
- V rendlíku rozehřejeme máslo, ve kterém opečeme na kostky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli. Restujeme do zlatova.
- Brambory i se slupkou namačkáme, přidáme k nim orestovanou slaninu s cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Z takto připravených brambor vytvoříme pomocí polévkové lžíce nočky, které obalíme jen v jemné strouhance. Poté usmažíme v rozehřátém sádle, přibližně 4 minuty.
- Smažené mačkané brambory podáváme na hezkém, předehřátém talíři.
- Do bramborové směsi můžete přidat muškátový oříšek
- Nočky obalené ve strouhance nasmažte zprudka, praskaly by vám
- Anglickou slaninu nenechte zcela vypéct, nechte ji vláčnou
- Do bramborové směsi můžete přidat nahrubo drcený kmín, česnek nebo majoránku
Dobrou chuť!
Zdroj: lacucinait.cz