Počet porcí: 2
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 150 g žampiónů
- 1 l vývar z vepřových nebo hovězích kostí (500 g/l)
- 1/2 cibule
- 1 lžíce hřbetní vepřové sádlo
- 1 lžíce mouky
- 100 ml kysané smetany
- paprika
- polovina svazku zelené petrželky
- sůl
Magyaros gombaleves je maďarská žampionová polévka.
- Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Na horkém sádle osmahneme a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
- Přidáme nakrájenou cibuli a při nízké teplotě ji necháme zhnědnout a za občasného míchání odpaříme ze směsi veškerou vodu.
- Posolíme, přidáme mouku a nasekanou petrželku, zamícháme a zaprášíme paprikou.
- Ihned zalijeme jedním litrem vývaru a dobře promícháme.
- Nakonec přidáme kyselou smetanu a podáváme.
Dobrou chuť přeje tým nasadle.cz a Dadalova kuchařka 🙂