Obtížnost:
Doba přípravy:
Ingredience
Klasický jablečný štrúdl známe všichni, co ale takové slané záviny? Připravili jsme jeden se špenátem a slaninou a druhý se šunkou a salámem.
Postup:
1.závin
- Těsto si rozprostřeme na pracovní stůl.
- Doprostřed dáme listový špenát, který zasypeme nakrájeným česnekem, solí a pepřem.
- Poté na špenát rozložíme slaninu a na ní plátkovou goudu.
- Těsto po krajích nařežeme na rovnoměrné proužky, které následně překládáme přes sebe, čímž vytvoříme závin.
- Závin potřeme rozšlehaným vejcem.
2. závin
- Těsto si rozprostřeme na pracovní stůl.
- Střed těsta potřeme kečupem.
- Poté na něj rozložíme plátky šunky, goudy a salámu. Nakonec přidáme olivy.
- Těsto opět nařežeme a přeložíme do závinu.
- Závin potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 200 °C přibližně 20 minut.