Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 45 min
Ingredience
- 2 ks kuřecí prsa
- grilovací koření
- 2 lžíce oleje
- 150 ml smetany na vaření
- 100 g strouhaného eidamu
- 2 ks menší stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžíce sádla
- 1 balení gratinovaných brambor Brick
- niva
Rychlovka, která potěší celou rodinu – to jsou naše zapečené brambory s kuřecím masem, smetanou a pořádnou dávkou sýru.
Postup:
- Nejprve se připravíme kuřecí prsa, která rozdělíme na několik tenčích plátků, okořeníme grilovacím kořením a opečeme na troše oleje.
- Následně si připravíme smetanu, do které zamícháme hrst strouhaného eidamu, česnek, sůl a pepř.
- Zapékací mísu vymažeme sádlem a na dno rozprostřeme gratinované brambory Brick. Na ně vyskládáme opečené maso a posypeme strouhaným eidamem a nivou.
- Nakonec vše zalijeme smetanovou směsí a dáme péct do trouby rozehřáté na 200 °C přibližně na půl hodiny.
- Sýry v receptu můžete zvolit podle vlastní chuti, skvěle se hodí i mozzarella, čedar či gouda.
Gratinované brambory Brick najdete zde: https://bit.ly/Brick_gratinovane_brambory