Počet porcí: 4
Obtížnost: Pro zkušené kuchtíky
Doba přípravy: 2 hod 15 min
Ingredience
- 600 g jehněčí kýty bez kosti
- 4 stroužky česneku
- 1 šalotka
- 80 g špeku
- sůl
- pepř
- tymián
- vývar
- PŘÍLOHA
- 100 g pohanky
- 30 g sušených hub
- 200 g lišek nebo hlívy ústřičné
- 1 šalotka
- česnek
- sádlo
- kmín
- majoránka
- sůl
- pepř
- máslo
- Kýtu naporcujeme a prošpikujeme česnekem a špekem, osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme na sádle.
- Přihodíme nakrájenou šalotku a snítku tymiánu, podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme v troubě do změknutí.
- Houby smícháme s pohankou, zalijeme horkou vodou, necháme hodinu odstát. Na sádle osmahneme šalotku a česnek, orestujeme pohanku s houbami, okořeníme kmínem, majoránkou, solí a pepřem. Lišky nebo hlívu orestujeme na másle, dochutíme solí a pepřem. Servírujeme porci pohanky, plátky masa s restovanými liškami.
Sledujte nás na Facebooku a dejte nám vědět jak vám tento recept chutnal.
Přejeme vám dobrou chuť.