Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 1 hod 30 min
Ingredience
- 0,5 kg hovězí kližky
- 1 ks cibule
- 1 ks žlutá paprika
- 1 ks mrkev
- 3 ks bobkových listů
- 6 kuliček nového koření
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce sladké červené papriky
- 2 dcl piva
- 2 dcl vody
- 1 ks brambora /nastrouhaná/
- 6 ks vařených brambor
- 150 g sýr /Eidam, Gouda - podle chuti/
- sůl
- Na sádle si osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku.
- Přidáme kostky hovězí kližky a necháme je ze všech stran zatáhnout.
- Přidáme nakrájenou žlutou papriku, mrkev i nastrouhanou bramboru. Směs okořeníme, zalijeme pivem a vodou, osolíme a přidáme protlak.
- Směs zamícháme a asi hodinu a půl pečeme v pekáči na 180 °C.
- Jakmile maso změkne, přidádme uvařené brambory a vše zasypeme sýrem.
- Zápékáme v troubě na 200 °C dozlatova.
Přejeme dobrou chuť.