Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 1 hod
Ingredience
- 4 ks pikantní klobásy
- 2 ks vejce
- 120 g polohrubé mouky
- 300 ml mléka
- 2 lžíce dobře rozpustného sádla (např. značky Brick)
- 1 lžíce nasekané petrželky
- sůl
- čerstvě mletý pepř na dochucení
Co si představit pod receptem nazvaným Žába v díře? Rychlovku, která potěší chuťové buňky hlavně mužských protějšků.
Originální název pokrmu zní Toad in the Hole – jde totiž o tradiční jídlo ze skotských hospod. A možná tomu nebudete věřit, recept je starý už přes 200 let! Původně se tahle lahůdka připravovala z masa – především hovězího nebo jehněčího. Později Skotové začali volit klobásy, aby jejich „večeře“ byla levnější. Dnes pokrm Toad in the Hole – klobásky zapečené v těstíčku – najdete v mnoha tamějších hospodách a není snad žádného Skota, který by ho neznal. Seznamte se s Žábou v díře i vy!
Příprava
Doba přípravy: 10 minut | Doba vaření: 45 minut | Celkový čas: cca 55 min
- Zapékací misku vymažte sádlem a rozložte do ní klobásy.
- V předehřáté troubě pečte na 220 °C zhruba 10 minut.
- Mezitím do mouky přidejte špetku soli, v misce rozšlehejte vejce a část spol s polovinou mléka přilejte do mouky.
- Vymíchejte hladkou směs. Poté přidejte zbytek vejce, mléka, osolte, opepřete, smíchejte a nechte směs chvilku odpočinout.
- Těstíčko nalijte na opečené klobásy, posypte nasekanou petrželkou a opět pečte dalších zhruba 35 minut – až je těsto zlatavé a nafouklé.