Počet porcí: 4
Obtížnost: Pro zkušené kuchtíky
Ingredience
- 600 g hovězí svíčkové
- 100 g žampionů
- 100 g parmské šunky
- 100 g listového špenátu
- hrst nasekané šalotky
- 1 lžíce sójové omáčky kikkoman
- sůl
- pepř
- listové těsto Brick
- dijonská hořčice
- 4 žloutky
- sádlo
- tymián
- olej
- máslo
- 300 g chřestu
- 1 stroužek česneku
- Dekorace
- extra čerstvý špenát
- extra šunka v síťce
- extra chřest
- sxtra snítky tymiánu
- Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů.
- Svíčkovou opepříme.
- Na pánvi roztopíme sádlo (1 lžíce). Očištěnou svíčkovou orestujeme a necháme vychladnout.
- Lehce posolíme a potřeme tence hořčicí.
- Na pánev vložíme: sádlo, máslo, nasekané žampiony, sůl, pepř, sojovou omáčku, nasekaný tymián, vše lehce orestujeme do sucha a necháme vychladnout,
- Na pánev vložíme: olej, máslo, šalotku, špenát, utřený česnek, sůl, pepř opět orestujeme a necháme vychladnout.
- Na potravinářskou fólii rozložíme parmskou šunku. Na šunku klademe špenát. Na špenát houby, na ně maso a zamotáme. Dáme zachladit na 20minut do lednice
- Rozbalíme si listové těsto a okraje potřeme rozšlehanými žloutky.
- Maso vyjmeme z fólie a položíme doprostřed těsta a zabalíme. Dekorujeme listovými listy (listy z listového těsta). Potřeme vejcem, se sádlem. Vložíme sondu a pečeme na vnitřní teplotu 53 stupňů
Pokud není chřestová sezóna, můžeme jako přílohu podávat pečené brambory nebo pečenou kořenovou zeleninu.