Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 500 g vepřová plec
- 2 lžíce cibule
- 250 ml světlé pivo
- 2 lžíce kečup
- 2 plátky chleba
- 3 stroužky česneku
- sůl
- mletý černý pepř
Věděli jste, že… vepřové maso má III jakostní třídy?
- Cibuli a česnek očistíme a nasekáme najemno.
- Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostky.
- Na sádle necháme zesklovatět cibuli s česnekem.
- Přidáme maso a restujeme.
- Opečené maso okořeníme, osolíme a podlijeme částí piva. Ve zbylém pivu rozmícháme najemno nakrájený chléb, kerý přilejeme k vypečenému guláši.
- Vepřový guláš na pivě pomalu dusíme doměkka přibližně 1 hodinu. V případě potřeby podlijeme vodou.
Tip: Chcete-li chuť guláše zjemnit, přidejte do něj kečup.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz.