Počet porcí: 2
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 45 min
Ingredience
- KOTLETY
- dle potřeby vepřové sádlo Brick
- 4 ks vepřové kotlety
- 1 ks cibule
- 1 ks šalotka
- 2 stroužky česneku
- dle chuti sojová omáčka
- dle chuti worcestrová omáčka
- dle chuti koření Baby gri
- dle chuti pepř čtyř barev
- dle chuti himalájská sůl
- dle chuti Teff mouka
- lahůdková maďarská paprika
- PEČENÉ BRAMBORY
- 5 ks brambor
- dle chuti himalájská sůl
- dle chuti tymián
- dle potřeby olivový olej
- SALÁT
- 4-5 hrstí rukoly
- 4 hrsti cherry rajčata
- dle chuti limetová šťáva
- dle potřeby olivový olej
Kotlety
- Kotlety si naklepeme, osolíme, posypeme z obou stran Baby gril kořením, červenou paprikou a obalíme v Teff mouce.
- Na pánev dáme sádlo, rozehřejeme a upečeme kotlety, které vyjmeme a dáme do hrnce s poklicí.
- Na výpeku z masa orestujeme pokrájený česnek s cibulí, rozmixujeme do hladka, přidáme sojovou a worcestrovou omáčku, povaříme a v případě potřeby dosolíme.
Pečené brambory:
- Brambory oloupeme, rozkrájíme a vyskládáme na pečící papír, osolíme, pokapeme olivovým olejem, posypeme tymiánem.
- Pečeme na 250°C dorůžova.
Salát z rukoly, rajčat a limetky:
- Propláchneme si rukolu, dáme do misky, přidáme pokrájená cherry rajčata, osolíme a zakápneme olivovým olejem, šťávou z limetky a promícháme.
Dejte nám vědět jak vám tento skvělý recept chutnal.
Na odezvu se těší redakce Na sádle a autorka receptu Jitka Matěchová, Na vlně chuti.
Foto: Jitka Matěchová, Na vlně chuti