Počet porcí: 4
Obtížnost:
Doba přípravy:
Ingredience
Milujeme krokety, proto jsem se rozhodli zkusit domácí. Jdete do toho s námi?
Postup:
- Brambory si oloupeme, nakrájíme, lehce osolíme a vaříme do měkka. Po uvaření je slijeme a necháme vychladnout.
- Mezi tím si nakrájíme slaninu na kostičky a na pánvi ji opečeme do křupava.
- Vychladlé brambory rozšťoucháme a přidáme k nim mléko, parmazán, pažitku, sůl, pepř a opečenou slaninku.
- Ze vzniklé směsi tvarujeme placičky, do kterých vložíme kousek goudy a zabalíme do válečku.
- Válečky obalíme v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka.
- Na páni si rozehřejeme sádlo a krokety pozvolna smažíme dozlatova.
- Vychutnat si je můžeme jen tak samotné, nebo jako přílohu k masu či jinému jídlu.