Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 40 min
Ingredience
- 1 kg brambor
- 100 g slaniny
- 2 lžíce mléka
- 3 lžíce parmazánu
- pažitka
- gouda
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- 200 g sádla
Milujeme krokety, proto jsem se rozhodli zkusit domácí. Jdete do toho s námi?
Postup:
- Brambory si oloupeme, nakrájíme, lehce osolíme a vaříme do měkka. Po uvaření je slijeme a necháme vychladnout.
- Mezi tím si nakrájíme slaninu na kostičky a na pánvi ji opečeme do křupava.
- Vychladlé brambory rozšťoucháme a přidáme k nim mléko, parmazán, pažitku, sůl, pepř a opečenou slaninku.
- Ze vzniklé směsi tvarujeme placičky, do kterých vložíme kousek goudy a zabalíme do válečku.
- Válečky obalíme v trojobalu – mouka, vejce, strouhanka.
- Na páni si rozehřejeme sádlo a krokety pozvolna smažíme dozlatova.
- Vychutnat si je můžeme jen tak samotné, nebo jako přílohu k masu či jinému jídlu.