Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 1 hod 15 min
Ingredience
- 400 g vepřové plece
- 2 lžíce sádla
- 2 ks cibule
- 2 lžíce mleté papriky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 l vepřového vývaru
- 2 ks bobkové listy
- 300 g kysaného zelí
- 100 ml smetany
- sůl
- pepř
Tradiční maďarské jídlo, které se perfektně uchytilo i u nás. Jeho příprava je navíc jednoduchá a vystačíte si s jedním hrncem.
Postup:
- V hrnci si rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm cibulku dozlatova.
- Poté přidáme maso nakrájené na kostky a necháme ho zatáhnout.
- Přidáme mletou papriku a hladkou mouku a necháme krátce zarestovat.
- Maso zalijeme částí vepřového vývaru tak, aby bylo téměř ponořené. Zbytek si necháme na později.
- Přidáme bobkový list, přikryjeme pokličkou a necháme asi 30 minut dusit na mírném ohni.
- Poté přidáme kysané zelí, které jsme si trochu pokrájeli.
- Dolijeme trochou vývaru a necháme pod pokličkou opět vařit, dokud maso nezměkne.
- Segedín dochutíme solí, pepřem a případně šťávou ze zelí pro zvýraznění kyselé chuti.
- Nakonec zjemníme smetanou.
- Podáváme s houskovým knedlíkem, případně s chlebem, jak je zvykem v Maďarsku.