Počet porcí: 4
Obtížnost: Pro zkušené kuchtíky
Ingredience
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 hrst petrželky
- 10 kuliček pepře
- 4 kuličky nového koření
- sůl a pepř
- 1 bobkový list
- 1 mrkev
- 1 petřžel
- 1 špetka muškátového květu
- 1 rohlík
- kapří hlava skelet a další odřezky
- voda
Postup
- Kostičky rohlíku, orestujeme dozlatova na suché pánvi.
- Ke konci přidáme 1 lžíci másla a rozpustíme.
- Krutony osolíme a posypeme petrželí.
- Do litru vody vložíme rybí hlavu a odřezky, bobkový list, nové koření, kuličkový pepř.
- Na mírném plameni vaříme cca hodinu.
- Scedíme.
- Maso vybereme.
- Rozpustíme si máslo a sádlo.
- Cibulku orestujeme do sklovata.
- Přidáme kořenovou zeleninu.
- Restujeme.
- Zasypeme moukou.
- Zalijeme rybím vývarem.
- Promícháme.
- Přidáme muškátový oříšek.
- Vaříme do měkka.
- Nakonec přidáme maso, případně jikry a mlíčí.
- Osolíme, opepříme.
- Přidáme petrželku.
- Přidáme krutony.