Počet porcí: 2
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 300-400 g Vepřová panenka
- Čerstvé bylinky podle chuti
- 1 lžíce Sádlo
- sůl
- pepř
Lucie Grusová z Paleosnadno.cz nás zásobuje samými skvělými recepty!
- Připravte si panenku – odkrojte jí tenký konec, aby vznikl rovnoměrný váleček.
- Na prkénko si rovnoměrně rozsypte sůl, pepř a drobně pokrájené bylinky. Bylinky si vyberte podle chuti (tymián, rozmarýn, bazalka atp.)
- Vepřovou panenku v této směsi obalte (válením a tisknutím k prkénku).
- Rozehřejte si pánev na vysokou teplotu.
- Jakmile je žhavá, nechte na ní rozpustit sádlo, teplotu stáhněte na cca 3/4 výkon a v rozpáleném tuku panenku zprudka osmahněte ze všech stran (z každé strany cca 1 minutu).
- Panenku vyjměte z pánvičky, přemístěte ji do vhodné nádoby a nechte cca 2 hodiny péct v troubě na 70°C.
- Pak troubu vypněte a maso v ní nechte vychladnout.
- Před podáváním krájejte na tenké či naopak silnější plátky a podávejte podle vaší volby, třeba jako náhradu uzeniny (na obložený talíř, do míchaných vajíček, do ham-and-eggs atd.) nebo s vhodnou přílohou (uvařené batáty, brambory) a majonézou.
Dobrou chuť přeje tým redakce nasadle.cz a Lucie Grusová 🙂