Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 30 min
Ingredience
- 500 g růžičkové kapusty
- 2 lžíce sádla
- 2 velké cibule
- 50 g hladké mouky
- 1 l masového vývaru
- 100 g slaniny
- sůl, pepř
Dopřáváte si sezónní potraviny? Tak to si jistě neodoláte růžičkové kapustě, která je právě sezónní potravinou pro měsíc únor. Proč bychom měli jíst zrovna sezónní potraviny? Důvodů je hned několik:
- sezónní potraviny jsou plné vitamínů.
- jsou mnohem levnější než dovážené exotické plodiny.
- dozrávají přirozeně, a tak jsou mnohem chutnější.
- lidské tělo je na ně už tisíce let zvyklé.
- dodají tělu to, co v daném období nejvíce potřebuje.
JAK UVAŘIT POLÉVKU?
- Růžičkovou kapustu očistíme a ve spodní části jemně nařízneme křížkem.
- Na chvíli vložíme do vroucí vody a po vyjmutí oloupeme horní slupku (odstraníme tak část, která může být hořká).
- Na sádle orestujeme cibulku, slaninu a zaprašíme moukou, zasmahneme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, přidáme růžičkovou kapustu, osolíme, opepříme a povaříme doměkka.
- Nakonec rozmixujeme a zjemníme mlékem. Ještě můžete polévku dochutit kořením a solí.
Redakce Na sádle.cz přeje dobrou chuť.