Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 500 g uzené plece
- 100 g krup
- 100 g klobás
- 150 g brambor
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 100 g zeleninové směsi
- špetka majoránky
- špetka kmínu
- snítka libečku
- sůl
- voda nebo vývar
- petržel a pažitka na ozdobu
- Kroupy propláchneme a povaříme v osolené vodě doměkka.
- Brambory uvaříme ve slupce.
- Na lžíci sádla orestujeme cibuli, přidáme kousky uzeného masa, nakrájenou klobásu se žampiony a mraženou zeleninu.
- Vše promícháme a zalejeme vodou nebo vývarem.
- Pak přidáme koření a sůl. Vaříme asi 20 minut.
- Do polévky přidáme kroupy a drcený česnek.
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle dozlatova.
- Polévku podáváme horkou s kousky zlatavých brambor a zdobíme bylinkami.
Dobrou chuť!
Zdroj: recepty.cz