Počet porcí: 4
Obtížnost: Pro zkušené kuchtíky
Doba přípravy: 1 hod 15 min
Ingredience
- 500 g kvalitní polohrubá mouka
- 20 g droždí
- 250 ml mléka
- 125 g vepřového sádla
- 250 g brambory na vaření
- 1 lžíce kmín celý
- 1/2 lžíce soli
- 2 lžíce majoránky sušené
- 2 ks stroužky česneku
- 2 ks žloutky
Rádi zkoušíte nové recepty? Vyzkoušejte právě tento!
- Brambory oloupeme, omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Dáme do mísy, osolíme, promícháme a necháme půl hodiny odstát, občas promícháme. Poté brambory zbavíme přebytečné vody a do nastrouhaných brambor přidáme majoránku a rozmícháme.
- Do mouky prosáté se solí přidáme droždí, kmín, žloutky a po částech teplé mléko, vymícháme v hladké těsto. Nesmí se Vám lepit na prsty. Přikryjeme utěrkou a postavíme na teplejší místo v kuchyni. Těsto necháme vykynout asi 25 minut. Po vykynutí do těsta přidáme nastrouhané brambory, utřený česnek a rozpuštěné sádlo. Přikryjeme utěrkou a položíme na teplé místo v kuchyni. Těsto nám bude kynout asi 30 minut.
- Po vykynutí, těsto dáme do pečící formy nebo pekáče a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C 25 až 30 minut. Délka pečení závisí na kvalitě trouby. Po upečení bramborovou buchtu vyklopíme a potřemevlažnou vodou.
Bramborovou buchtu vyklopíme z formy, krájíme na plátky a podáváme na hezkém talíři 🙂
– Nastrouhané brambory se solí důkladně zbavte vody
– Pokud nemáte formu nebo pekáč s nepřilnavým dnem, použijte pečící papír
Dobrou chuť vám přeje Lamart a redakce nasadle.cz!
Použijte při přípravě tohoto receptu třeba tuto formu na pečení.