Počet porcí: 6
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 1 velké kuře (cca 1,5 kg)
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 mrkev
- 1 petržel
- 3 ks vejce
- 10 g psyllia
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 3 bobkové listy
- sůl
- 1/4 menší bulvy celeru
- petreželka nebo libeček
- sádlo
- Do velkého hrnce vložte omyté kuře a zalijte ho studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené.
- Jakmile se voda začne vařit, slijte ji, hrnec vymyjte a znovu naplňte studenou vodou (tento krok lze vynechat, výsledný vývar ale nebude tak čirý).
- Vodu osolte (nepřežeňte to, částečně se voda vyvaří, atk ať nemáte polévku příliš slanou), přidejte ocet, bobkový list, nové koření a pepř.
- Vařte na mírném ohni cca 1,5 hodiny.
- Během této doby sbírejte z povrchu pěnu a nečistoty.
- Po hodině a půl hrnec slijte.
- Kuře dejte stranou trošku vychladnout (mělo by se krásně rozpadat a maso oddělovat od kosti), do vývaru si podle vašich zvyklostí nakrájejte nebo nahrubo nastrouhejte mrkev, petržel a celer.
- Polévku dosolte podle chuti a chvíli vařte, dokud zelenina dostatečně nezměkne.
- Mezitím si oberte kuře – větší kusy masa dejte stranou na salát, menší kousky vhoďte do polévky.
- Na celestýnské nudle si misce pečlivě vyšlehejte 3 vejce, 10 g psyllia a trošku soli.
- Psyllium nechte pár minut nabobtnat, několikrát ještě promíchejte, aby výsledné těstíčko bylo dostatečně hladké, a pak na jemně vymaštěné pánvi upečte dozlatova z obou stran slabounké „palačinky“.
- Ty nakrájejte na co nejjemnější proužky a podávejte v polévce dochucené třeba petrželkou nebo libečkem.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz a Paleosnadno.
Zdroj: Wikipediea