Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 1 králík
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce polohrubé mouky
- sůl
- 4 kuličky pepře
- 4 stroužky česneku
- drcený kmín
Věděli jste, že… králičí maso má velmi nízký obsah tuku? Obsah tuku se pohybuje mezi 0,5 – 3,9 %.
- Troubu předehřejte na 200 stupňů, horkovzdušnou na 180 °C. Králíka opláchněte, osolte a položte do pekáče. Maso potřete sádlem jednou lzící. Další díl sádla vložte do pekáče se dvěma stroužky česneku a kuličkami pepřem. Maso podlijte polovinuo hrnku studené vody a posypte kmínem a solí. Pekáč přiklopte druhým dílem a vložte jej do trouby.
- Po půlhodině pečení králíka přelijte výpekem, znovu zakryjte, snižte teplotu o 20 stupňů a pečte další půlhodinu.
- Zbývající stroužky česneku rozetřete se špetkou soli. Pastou potřete maso a dopékejte ještě další, třetí půlhodinu. Na posledních patnáct minut pekáč odklopte a případně vypněte horkovzduch, aby se maso nevysušilo.
- Upečeného králíka vyjměte z pekáče a odstraňte z břišní dutiny pepř. Rozdělte maso na jednotlivé porce. Šťávu přeceďte do kastrůlku, poprašte moukou a povařte do zhoustnutí.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz.