Počet porcí: 2
Obtížnost:
Ingredience
- Obvykle si zeleninu a další ingredience očišťuji a krájím během samotného vaření. U metody stir-fry, což je opravdu velmi rychlé osmahnutí masa a zaleniny na hodně rozpáleném tuku, to ale nejde. Vzhledem k „bleskové“ přípravě je nutné mít všechny přísady připravené pěkně předem.
- Takže si nejdřív zeleninu a houby omyjte a nakrájejte na větší kousky, zázvor naopak na malinké kostičky, maso na co nejslabší proužky.
- V misce si našlehejte vejce se solí. Vzniklou směs nalijte na jemně vymaštěnou pánvičku a na středním plameni připravte tenké 1-2 omelety (podle velikosti pánve).
- Až budou hotové, stočte je do ruličky a dejte zatím stranou.
- Pánev wok nechte rozpálit na plotně na opravdu vysokou teplotu, pak přidejte sádlo a jakmile se rozpustí, vhoďte do pánve maso.
- Rozprostřete ho po celém dnu a zprudka osmahněte. Stačí opravdu několik desítek vteřin, maso by mělo být „medium rare“, aby příliš neztvrdlo.
- Během přípravy maso příliš nemíchejte, aby nepustilo šťávu, stačí párkrát prohodit prudkým pohybem pánve.
- Jakmile je hotové, dejte ho stranou a na pánvi připravte zeleninu.
- Nejdříve začněte zázvorem, pak přidejte cukrové lusky a čínskou pažitku, po pár vteřinách žampióny a úplně nakonec pak choi, které by mělo vlivem tepla pouze jemně ovadnout, ale ne se uvařit doměkka. To ostatně platí pro všechnu zeleninu, měla by zůstat krásně křupavá. Proto je rychlá příprava opravdu velmi důležitá. Příprava celého pokrmu (bez omelet) by vám měla zabrat maximálně 5 minut.
- Rychle si nakrájejte omelety na tenké nudličky. Do hotové zeleniny přihoďte připravené maso, vaječné nudličky, směs osolte a bleskově prohřejte (stačí opravdu pár vteřin) a podávejte.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz a Paleosnadno.cz.