Počet porcí: 4
Obtížnost:
Doba přípravy:
Ingredience
Mohlo by se zdát, že kombinace hub a zelených fazolových lusků k sobě nepasují, opak je pravdou!
- Na pánvi rozpustíme lžíci sádla, přidáme houby, fazolové lusky, osolíme, zalijeme vroucí vodou a necháme dusit pod pokličkou.
- Ze sádla a hladké mouky si připravíme jíšku.
- Podušenou houbovou směs zahustíme jíškou, podlijeme šlehačkou a podle chuti osolíme.
Příprava bylinkových knedlíků:
- Rohlíky si nakrájíme na kostičky.
- Nakrájené rohlíky zalijeme mlékem, přidáme polohrubou mouku, vejce, petrželku a osolíme.
- Z připraveného těsta na knedlíky připravíme kulaté knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě 15 – 20 minut podle velikosti.