Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 3 lžíce sádla
- 400 g mletého vepřového masa
- 1 paprička jalapeňos
- 1 cibule
- 400 ml drcených rajčat
- 60 g másla
- 1 hrst koriandru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1/2 hrnku vody
Příprava
Náplň:
- Rozpustíme sádlo.
- Orestujeme mleté maso.
- Přidáme cibuli.
- Přidáme chilil.
- Přidáme rajčata.
- Přidáme koriandr.
- Dochutíme solí a pepřem.
Těsto:
- V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Veprostřed uděláme důlek.
- Přidáme máslo do důlku.
- Přidáme vodu, aby se těsto spojilo.
- Pomoučíme pracovní plochu.
- Položíme na něj těsto.
- Těsto uhněteme v hladkou kouli.
- Přikryjeme fresh fólií
- Necháme 20 minut kynout.
- Pomoučíme pracovní plochu.
- Vyválíme placku o průměru 20cm.
- Lžičkou naneseme směs.
- Rozetřeme po polovině placky asi 1cm od okraje.
- Kraje potřeme vodou.
- Placky přeložíme napůl.
- Okraje zmáčkneme pomocí vidličky
- Předehřejeme si troubu na 185 stupňů.
- Pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
- Rozpustíme sádlo.
- Necháme schladit a vyšleháme s vejcem.
- Empanadas vyskládáme na pečící papír.
- Potřeme z obou stran vejcem a sádlem.
- Posolíme.
- Pečeme cca 35 minut do zlatova.
- Servírujeme na talíř. Dekorujeme koriandrem.