Počet porcí: 6
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 2 hod 30 min
Ingredience
- 2 kg čerstvých drštěk
- 2 ks cibule
- 2 lžíce sádla
- špetka drceného kmínu
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička majoránky
Dršťková polévka – někdo ji miluje, jiní nemůžou ani cítit. Pokud patříte do skupiny milovníků, určitě musíte zkusit tento recept.
Postup:
- Dršťky důkladně očistíme a vypereme pod tekoucí vodou.
- Vložíme je do vroucí vody a necháme asi 30 minut vařit. Poté vodu slijeme a proces opakujeme. Nakonec ještě jednou slijeme, vložíme do nové vroucí vody a tam necháme hodinu vařit. Vývar z této várky následně použijeme.
- Když jsou dršťky měkké, vývar scedíme a dršťky nakrájíme na jemné nudličky.
- V hrnci si rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme cibulku dozlatova.
- Přidáme špetku drceného kmínu, mletou papriku a rajský protlak.
- Asi minutu cibulku mícháme a necháme zasmažit.
- Poté přidáme hladkou mouku a opět přibližně minutu mícháme.
- Nakonec do hrnce nalijeme vývar z drštěk.
- Polévku rozmícháme a necháme asi 20 minut provařit.
- Nakonec přidáme nakrájené dršťky a dochutíme polévku solí, pepřem, utřeným česnekem a majoránkou.