Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 1 hod 30 min
Ingredience
- 1 ks červeného zelí
- 3 lžíce cukru
- 1 ks vanilkového lusku
- 2 ks badyány
- 1 ks skořice
- 1 l jablečného moštu
- 100 g vepřového sádla
- 800 g dančího hřbetu
- 1 lžíce rozpuštěného sádla
- 1/3 ks rozmarýnu
- sůl
- pepř
- drcený jalovec
Příprava
Zelí:
- Červené zelí nakrájíme nožem na tenké nudličky.
- V hrnci zkaramelizujeme cukr, přidáme rozříznutý vanilkový lusk, badyán, skořici, nudličky zelí a společně promícháváme do rozpuštění karamelu. Zalijeme moštem a 2 hodiny dusíme.
- Nakonec přidáme sádlo, které v zelí necháme zcela rozpustit.
Hřbet:
- Maso odblaníme, okořeníme solí, pepřem, drceným jalovcem, pomažeme rozpuštěným sádlem a natrhaným rozmarýnem.
- Zprudka opečeme ze všech stran, necháme 3 minuty odpočinout a krájíme na medailonky o průměru 2 cm.
- Vyskládáme na hotové zelí a servírujeme.