Počet porcí: 4
Obtížnost: Složité
Doba přípravy: 1 hod
Ingredience
- 160 g hladká mouka
- 20 g másla
- 1/2 pomeranče a jeho kůry
- 1 lžíce cukru
- 160 ml vody
- 2 ks vejce
- špetka soli
- 50 g cukru
- 25 g skořice
- 250 ml smetany
- 250 g černé čokolády
- cukr
Příprava
- Připravíme si hrnec.
- Plamen zapneme na třetinový výkon.
- Přidáme sádlo.
- Přidáme máslo.
- Přidáme kůru z pomeranče.
- Přidáme cukr.
- Přidáme sůl.
- Přidáme vodu.
- Vše smícháme dohromady.
- Těsto přemístíme do kuchyňského robota.
- Přidáme vejce.
- Mixujeme.
- Těsto vrátíme do hrnce a ještě 1-3 minuty mícháme na mírném plameni dokud nezhoustne.
- Těsto vložíme do cukrářského pytlíku.
- Rozehřejeme sádlo.
- Směs vymačkáváme do rozpáleného sádla.
- Restujeme do zlatova z obou stran.
- Smícháme cukr se skořící.
- Churros obalíme v cukru se skořicí.
- Čokoláda:
- Připravíme si vodní lázeň.
- Vložíme smetanu.
- Na kousky nalámeme čokoládu.
- Mícháme metlou.
- Až se směs spojí, přidáme cukr.
- Churros namáčíme v čokoládě, do půlky.