Počet porcí: 4
Obtížnost:
Ingredience
Postup
Salát:
- V octové vodě uvaříme kořenovou zeleninu do poloměkka.
- Vyjmeme a necháme vychladnout
- Brambory oloupeme a přes sítko propasírujeme a dokrájíme v kostičky.
- Vajíčka oloupeme a přes sítko propasírujeme a dokrájíme v kostičky.
- Smícháme dohromady:
- Brambory,
- vejce,
- kořenovou zeleninu,
- hrášek,
- cibuli,
- nakládané okurky,
- jablko,
- dijonskou hořčici,
- jogurt,
- majonézu,
- sůl,
- pepř
- Vše důkladně promícháme, případně dochutíme lákem s okurek.
Smažený vepřový řízek:
- V málem rendlíku si přepustíme máslo.
- Stáhneme bílkovinu.
- Kýtu si nakrájíme na plátky a rozklepeme.
- Osolíme,
- Opepříme.
- Vložíme do mouky,
- vložíme do rozšlehaného vejce,
- vložíme do strouhanky.
- Rozpustíme si sádlo.
- Řízek z obou stran orestujeme do zlatova.
- Vložíme na savý papír.
- Potřeme přepuštěným máslem.
- Pokapeme citronem.
Smažený řízek z kapra
- V málem rendlíku si přepustíme máslo.
- Stáhneme bílkovinu.
- Filety z kapra potřeme citronovou šťávou.
- Necháme hodinu v lednici.
- Osušíme.
- Osolíme,
- Opepříme.
- Vložíme do mouky,
- vložíme do rozšlehaného vejce,
- vložíme do strouhanky.
- Rozpustíme si sádlo.
- Řízek z obou stran orestujeme do zlatova.
- Vložíme na savý papír.
- Potřeme přepuštěným máslem.
- Na řízek položím kolečka citronů
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz