Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Ingredience
- 1 l vody
- kostka zeleninového vývaru
- 100 g jáhly
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce kvalitní hřbetní sádlo
- 5 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- majoránka
Věděli jste, že… česnek je bohatý na vitamíny A, B a C, selen, vápník a jód?
- K varu přivedeme 1 litr vody, do ní rozpustíme kostku zeleninového bujónu a nasypeme jáhly – asi 100 g.
- Trochu přisolíme, připepříme a necháme jáhly rozvařit.
- Pak polévku odstavíme.
- Do 2 lžic sádla prolisujeme 5 stroužků česneku, dáme sůl, majoránku, pořádně promícháme a dáme do uvařené polévky rozpustit.
Tato polévka se dá obměnit s vločkami, krupkami, nebo bramborami – s jáhlami je ale pěkně jemňoučká a “masožravci” si do ní nakonec mohou dát 100 g na drobné proužky nakrájené šunky, předem osmažené na sádle. Polévka by měla být hodně hustá.
Dobrou chuť vám přeje redakce nasadle.cz