Počet porcí: 6
Obtížnost: Pro zkušené kuchtíky
Ingredience
- 2 cibule
- 3 lžíce sádla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 l hovězího vývaru
- 4 oloupané brambory
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 5 nožiček vepřových párků
- 3 stroužky utřeného česneku
- sůl a mletý pepř
Příprava
- Na 2 lžících sádla orestujeme cibuli dozlatova.
- Zaprášíme moukou a krátce orestujeme.
- Přidáme papriku, orestujeme.
- Zalijeme vývarem a směs vyšleháme metlou.
- Přivedeme k varu.
- Přidáme brambory a vaříme na mírném plameni do změknutí.
- Párky dozlatova orestujeme na zbylém sádle a přidáme do polévky.
- Na závěr přidáme utřený česnek.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Na talíři ozdobíme petrželí.
- Můžeme jíst s pečivem namazaným máslem a posypaným pažitkou.