Počet porcí: 2
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 2 hod 30 min
Ingredience
- 500 g vepřové sádlo Brick
- 500 g vepřové krkovice
- 2 ks citronu
- 150-200 ml bílého vína
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Věděli jste, že… název Rillettes vznikl jako zdrobnělina výrazu rille označujícího podlouhlý špalíček sádla?
Příprava
- Sádlo i krkovici nakrájíme na kostky o průměru asi 2cm.
- Krkovici lehce osolíme.
- Do hrnce dáme sádlo, když se sádlo rozpustí přidáme krkovici nakrájenou na kostky.
- Necháme pod pokličkou na mírném plameni 1,5-2h vařit.
- Po této době podlijeme vínem a nechame dusit další hodinu.
- Nakonec vše opepříme a dáme do skleniček do lednice vychladit.
TIP: Nejlépe rillettes chutná s čerstvým tmavým chlebem posypaný jarní cibulkou nebo jemně nasekanou pažitkou, popř. s kouskem opražené slaniny.
Tento recept nám doporučila restaurace STROP STEAK BAR. Navštivte tuto restauraci v Mostě a vychutnejte si místní speciality.