Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 30 min
Ingredience
- 350 g hladké mouky
- 180 g sádla
- 80 g moučkového cukru + na posypání
- 65 ml bílého vína
- 2 lžíce brandy
- 2 lžíce pomerančového džusu
- 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
- 0,5 lžíce strouhané citronové kůry
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1 lžička kypřícího prášku
- špetka mleté skořice
- špetka soli
- Připravíme si misku, do které dáme změklé sádlo spolu s ostatními surovinami a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto zabalíme do potravinové folie a dáme ho alespoň na dvě hodiny odležet do lednice.
- Vychlazené těsto vyválíme tak, aby bylo cca 2 cm vysoké. Vykrájíme z něj hvězdičky a vyskládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
- Hvězdičky vložíme do předem rozehřáté trouby na 180 °C a pečeme je dozlatova přibližně 15 minut.
- Po vychladnutí je posypeme moučkovým cukrem.
Tip na závěr: Hvězdičky můžeme místo cukru například namáčet v čokoládě a ozdobit kokosem či oříšky. Výborné jsou také namazané ovocnou marmeládou.