Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 1 hod
Ingredience
- 400 g vepřové kotlety
- sádlo Brick dle potřeby
- červené víno suché
- 2 cibule
- 2 šalotky
- 1 bílá cibule
- 1 maďarská červená paprika
- pepř 4 barev podle chuti
- sůl
- směs sušených hub
- nakládané okurky dle chuti
- sójová omáčka dle chuti
- voda dle potřeby
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, lehce posypeme paprikou, okraje nařízneme, aby se nám maso nekroutilo. Vložíme na rozpálené sádlo – opečeme, vyjmeme a dáme do hrnce s pokličkou.
- Na výpeku z masa si orestujeme pokrájenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme do změknutí. Když je cibulka měkká, rozmixujeme ji dohladka a přidáme předem namočené houby (bez vody ve které byly houby namočené) a podléváme vínem dle potřeby. Když jsou houby měkké, část jich vyjmeme a zbylé rozmixujeme dohladka. Vyjmuté houby vrátíme zpět, přidáme najemno nastrouhaný zázvor, nakládané okurky, sojovou omáčku, případně dosolíme a nakonec přidáme opečené kotlety a ještě povaříme.
- Podáváme s bramborem pečeným v troubě.
Děkujeme Jitce Matěchové za další úžasný recept z dílny Na vlně chuti a přejeme vám dobrou chuť.
Vaše redakce Na sádle.cz