Počet porcí: 6
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 1 min
Ingredience
- 1 králík
- 300 g domácího uzeného špeku
- 2 cibule
- 2 smetany
- lžíce sádla
- sůl
- kmín
- 1 masox
- knedlík
Věděli jste, že… Králičí maso je jedním z nejkvalitnějších druhů masa. Má jedinečnou chuť a obsahuje minimum tuku, cholesterolu a kalorií.
- Králíka vložíme do sádlem vymaštěného pekáčku, hojně prošpikujeme, osolíme, pokmínujeme a posypeme nakrájenou cibulkou. Podlijeme masoxovým vývarem. Pečeme 1,5 hod při 200°C.
- Když je králík upečený, zalijeme ho smetanou a ještě 15 min zapékáme.
- Podáváme s houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť vám přeje redakce Na sádle.