Počet porcí: 2
Obtížnost: Pro zkušené kuchtíky
Doba přípravy: 45 min
Ingredience
- 4 ks menší francouzské bagety
- 400 g vietnamské paštiky
- 4 ks větší mrkve nakrájení na juliene nudličky
- 1 ks salátová okurka nakrájená na kolečka
- 1 svazek koriandr
- majonéza
- Vietnamská paštika
- 400 g kuřecích jater
- 1 ks červená cibule
- 5 stroužků česneku
- 100 ml suchého bílého vína
- 1 lžička soli a pepře
- 2 - 3 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 menší lžička koření pěti vůní (badyán, skořice, zázvor, pepř a kmín)
- 8 lžic změklého vepřového sádla
Děkujeme Báře Kavkovké za tento skvělý recept. Sledujte Báru a její výtvory na Instagramu.
- Na 3-4 hodiny naložíme játra do mléka a poté opláchneme.
- Nakrájíme na menší kousky. V pánvi na sádle opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezesklovatí. Potom přidáme játra a opečeme je do růžova.
- Potom přidáme bílé víno a necháme odpařit alkohol. Po odpaření alkoholu přidáme veškeré koření a cukr a rybí omáčku a vše necháme provařit několik minut dokud se nespojí všechny chutě.
- Směs necháme chvilku vychladnout a přendáme do robotu (mixéru).
- Přidáme změklé sádlo a vše rozmixujeme na hladkou pastu. Hotovou paštiku přendáme do skleněných sklenic a zalijeme horkým sádlem a necháme při pokojové teplotě ztuhnout. Paštika vydrží v lednici po dobu jednoho týdne.
Příprava bagety
- Bagetu rozpůlíme, horní část namažeme vrstvou majonézy a spodní část namažeme silnější vrstvou paštiky. Přidáme mrkev, salátovou okurku a koriandr.
Pochlubte se i vy! Zašlete nám recept zde.