Těžko byste dříve hledali domácnost, kde by sádlo nemělo své místo. Nyní je sádlo opět na vzestupu, a to díky návratu k tradičním potravinám. Sádlo tak znovu nabírá na popularitě a získává tak své čestné místo v moderním jídelníčku.
Proč je sádlo oblíbené?
- Sádlo je všestranný tuk. Využití má v teplé i studené kuchyni, v kosmetice a při léčbě nemocí (dýchací cesty, ekzém atd.).
- Neobsahuje škodlivé transmastné kyseliny, je tedy pro lidské zdraví neškodné.
- Neutrální vůně a lahodná chuť sádla dodávají dokonalost vašim pokrmům.
- Je zdrojem vitaminu D, proto se doporučuje jíst sádlo právě na podzim a v zimě, kdy se nám nedostává tolik slunce.
- Nejkvalitnější hřbetní sádlo není „cítit“ a je opravdovou lahůdkou.
- Je 8. nejzdravější potravinou na světě.
- Sádlo je vhodné při intoleranci na laktózu.
- Je vhodné při ketodietě.
Rádi vzpomínáte na vaše dětství a na to, co jste jedli jako děti? Připomeňte si díky vašim rodičům a prarodičům vaše oblíbené jídlo z dětství a podělte se s námi o vaši vzpomínku.
Zašlete nám recept se sádlem a vyhrajte kávovar Gaggia Viva Prestige v hodnotě 4 999 Kč.
Ambasadorkou soutěže je Uršula Kluková – milovnice tradiční české kuchyně, které nejen vaření, ale především vyprávění o něm neuvěřitelně sluší. A právě paní Uršula vybere deset z vás, kteří se stanou majiteli nového kávovaru. Podělte se o vaše lahodné vzpomínky nebo se zeptejte vašich rodičů či prarodičů, zda vám nějaký recept prozradí.
Soutěž probíhá od 1. 11. do 1. 12. 2018. Neváhejte a zasílejte nám recepty na soutez@nasadle.cz nebo na adresu Comperio s.r.o., Nuselská 1419/53, 140 00 Praha 4.
Pravidla soutěže zde.