Počet porcí: 4
Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 1 hod 30 min
Ingredience
- Maso:
- 800 g vepřové kotlety bez kosti
- 2 lžíce sádla
- 3 lžíce balsamicového octa
- 300 ml vepřového vývaru
- sůl
- pepř
- Omáčka:
- 250 g čerstvých nebo mražených brusinek
- 5 lžíce vody
- 5 lžíce červeného vína
- 170 g cukru
- 1 ks pomeranč
Křehké vepřové kotlety s nasládlou brusinkovou omáčko, to je výborná kombinace, která se hodí pro každou příležitost. Tato chuť vás zaručeně nadchne.
Postup:
Vepřové maso:
- Vepřové maso si osolíme a opepříme.
- V pekáčku rozehřejeme sádlo, na kterém maso ze všech stran opečeme.
- Po opečení maso pokapeme balsamicovým octem, podlijeme vývarem a v přikrytém pekáči dusíme v troubě na 190 °C doměkka.
Brusinková omáčka:
- Brusinky vložíme do hrnce, přidáme vodu a přivedeme k varu. Přibližně 10 minut vaříme pod pokličkou.
- Poté přidáme cukr, červené víno, kůru a šťávu z pomeranče. Za stálého míchání vaříme, dokud se nerozpustí cukr.
- Omáčku na nízkém plameni vaříme dalších asi 5 minut, dokud nedosáhne hustoty, jakou si představujeme.
- Hotové maso podáváme polité omáčkou s přílohou dle vlastní chuti.