Domů > Recepty > Page 5
Pizza margherita, salámová, sýrová – to jsou klasiky, na které narazíte v každé italské restauraci. Co takhle zkusit něco nového? Třeba pizzu s houbami a mascarpone, která je výborná a můžete si ji udělat doma.
Cuketová sezóna je v plném proudu a na talíři se objevuje častěji než kdy jindy. Tento slaný cuketový koláč je skvělý způsob, jak ji využít.
Cuketa k letní kuchyni neodmyslitelně patří – báječně se hodí na gril, do salátu nebo třeba do polévky. My jsme se rozhodli ji zapéct s mletým masem a musíme říct, že je to opravdu výborný lehký oběd.
Rajská omáčka, to je klasika všech klasik. Výborná je s masovými kuličkami, my jsme ale připravili recept s poctivým kusem hovězího masa.
Taky milujete tradiční obalovaný květák? Pak určitě musíte zkusit tyto obalované řízečky, které jsou stejně dobré a navíc se vyhnete obalování v trojobalu.
Grilování k létu neodmyslitelně patří. Vůně masa, zeleniny a ta atmosféra. Jestli váháte, co zrovna ugrilovat, zkuste tento recept na špíz z vepřové panenky s bramborami Brick, který zvládnete raz dva.
Jablečný štrůdl, to je klasický dezert, kterým nikdo nepohrdne. Jablečno-škvarkový závin zní sice nevšedně, jeho chuť vás ale určitě nadchne.
Hráškový krém zná snad každý. Tato polévka k jaru neodmyslitelně patří nejen díky její zářivě zelené barvě. Zkoušeli jste ho ale přiostřit pomocí wasabi?
Není nad vůni čerstvého pečiva linoucí se přímo z trouby. A ještě lepší je, když to jde snadno a rychle. Tato kritéria perfektně splňují naše rychlé sádlové housky.
Ať už chcete potěšit návštěvu, nebo si jen vychutnat výborný moučník ke snídani, tento koláč je skvělá volba. Díky bramborám v těstu je vláčný nejen po upečení, ale vydrží takový i několik dní.
Už jste někdy zkoušeli recepty z pastináku? Nejedná se sice o běžně používanou zeleninu, svou chutí se ale vyrovná kdejaké kořenové zelenině. V našem receptu jsme ho zkombinovali s pikantním těstíčkem a výborně k němu padne i nějaký jogurtový dip.
Chcete své blízké potěšit výbornou snídaní a provonět byt vůní čerstvého pečiva? Po těchto sádlových loupácích se budou všichni olizovat až za ušima.