Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Ingredience
- 200 g hlíva ústřičná
- 1 ks cibule
- 50 ml olej
- 1 lžička paprika sladká
- 1 špetka kmín drcený
- 1 špetka cuk
- 1 stroužek česnek
- 50 g mouka
- 1 l vývar
- 2 g majoránka
- 30 g sádlo
- sůl
- pepř
- Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji do zlatova, zaprášíme moukou a asi 1 minutu restujeme. Přidáme papriku, necháme rozpustit a zalijeme chladným vývarem.
- Rozšleháme metličkou a přivedeme k varu. Ochutíme solí, pepřem a česnekem.
- Na sádle orestujeme na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou, přidáme kmín a ještě chvíli restujeme.
- Poté přidáme do polévky a společně povaříme. Dochutíme majoránkou a špetkou cukru.
Polévku nalijeme do hezkého, předehřátého talíře.
– Místo sušené majoránky je lepší použít čerstvou.
– Pro lepší aroma můžeme přidat snítku tymiánu.- Hlívy můžete dát do polévky více, podle toho jak chcete mít polévku hustou.
– Po vložení hub nevařte polévku dlouho, aby se vám hlíva úplně nerozpadla.
– Pro lepší aroma můžeme přidat snítku tymiánu.- Hlívy můžete dát do polévky více, podle toho jak chcete mít polévku hustou.
– Po vložení hub nevařte polévku dlouho, aby se vám hlíva úplně nerozpadla.
Dobrou chuť vám přeje redakce Na sádle.cz a Lamart.