Obtížnost: Jednoduché
Doba přípravy: 1 hod
Ingredience
- 1 kg cuketa
- 300 g sladký kečup
- 6 ks cibule
- sůl
- 1 špetka chilli
- mletý pepř
- 5 stroužků česnek
- 1 lžíce sádlo
- 200 g rajský protlaka
Vděli jste, že… cuketa se na rozdíl od okurek téměř vždy podává tepelně upravená. To je ale jen zažitý stereotyp. protože zejména mladá cuketa je chutná i syrová, třeba jako součást zeleninových salátů.
- Cuketu oloupeme, nastrouháme, osolíme a necháme 2 hodiny uležet. Cuketa pustí vodu, tu je nutné vylít a vymačkat.
- Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme tenké plátky česneku a po chvíli i cuketu. Vše promícháme a podusíme.
- Na závěr vmícháme kečup, protlak, pepř, chilli, podle chuti osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme z ohně.
- Horkou cuketovou směs naplníme do vyhřátých skleniček, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
TIP: Cuketovou pomazánku podáváme na topinkách a sypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
Nakupujte online na itesco.cz.
Dobrou chuť vám přeje Na sádle.cz